Stopp 1: Tre dagar i Havanna

Jag har ännu inte smält resan och alla intryck. Stopp 1 av 3 var Havanna. Havanna överraskade mig rejält! Ni vet när man ser filmscener som kommer från Havanna och tänker "ja, så ser det säkert inte ut i hela Havanna". Men jo, det gör det faktiskt. Färggladda byggnader, amerikanare och dundertrevliga invånare som dansar konstant. 
 
 
Det här fina hotellet till höger bodde vi på. Fönstret ovanför den vita bilen var mitt och Rikards hotellrum.
 
 
En bild från vår balkong. 
 
 
Ser ni bilarna? Förstår ni hur coolt det var att vara omgiven bland dessa fina bilar?
 
 
Vi åkte med researrangören Albatross som hade planerade utflykter för hela resan. Det oväntade var att vårt resegäng bestod av 20 pensionärer + oss. 
 
 
Albatross hade arrangerat en härlig biltur vilket gjorde att vi fick åka runt i dessa bilar. Jag valde den rosa bilen såklart. 
 
 
Men eftersom att utflykterna gick i ett lägre tempo än vad vi väntat oss så bestämde vi oss för att utforska staden själva ena dagen. Den dagen gick vi 15,7 km. Mina ben var så svullna och döda. Kombination av promenaderna och flygresan. 
 
 
På kvällen hamnade vi på detta mysiga rooftopp där vi tog några drinkar. Såklart mojitos. 
 
 
En bild på staden från takvåningen. Åhh, vad jag blev kär i denna staden! Det var min absoluta favorit!!! Det är som att åka tillbaka 50 år i tiden. I en underbart välbevarad stad. 
1 Meg:

skriven

men hallå, vilket ställe, vilka bilder! får lägga kuba på min bucket list NU!!

Svar: ja, det måste du absolut! det enda jag inte klarade av var deras toaletter (ta med asmkt handsprit!!!!)
Linda Ph

Kommentera här: