Mina fem nyårslöften för 2018

 Precis som förra året (läs här) så hade jag mål/löften för 2017. Nu är planen att göra likadant för 2018. 
 
1. Spara pengar
Förra året så var ett mål att "sluta slösa pengar", men i år ändrar jag målet till "spara pengar" då det är ett mer tydligt mål. Jag har kollat över mina utgifter och därefter bestämt en sparplan. I Swedbank-appen så kan man välja så att pengar skickas per automatik till olika sparkonton när lönen kommer in. Vilket har varit ett stort plus. Mitt mål i år är att fortsatta på samma spår. Dock har jag ökat sparplanen med ca 6 % vilket jag hoppas kommer att fungera. 
 
en av anledningarna till sparandet - vår framtida bostadsrätt
 
2. Shoppa med tanke på miljön
Ställa frågan till mig själv "behöver jag verkligen denna tröja eller klänning?" när jag handlar. Inte fokusera på priset på plagget utan snarade om jag kan se ett långsiktigt behov. Om jag nu anser att jag behöver plagget så vill jag försöka att hellre köpa det nere på stan än via nätet. 
 
3. Börja träna regelbundet
För att motivera mig själv har jag bestämt mig att jag ska genomföra minst 156 träningspass under 2018. Det är tre träningspass i veckan. Dock funderar jag på om jag ska öka antalet pass... Vad tycker ni andra? Vad är ett rimligt mål?
 
Jag är egentligen en träning-och tävlingsperson men har inte funnit någon balans med mitt jobb. Innan jag fick min nya roll på företaget så tränade jag i snitt 4 gånger i veckan, vilket jag har gjort sedan var 13-14 år. Oerhört frustrerande att inte kunna träna så regelbundet nu.
 
4. Springa milen
Förra våren så började jag att jogga lite smått igen. Jag hat/älskar det. Känner ni igen det? Jag tycker det är så skönt, även fridfullt, efteråt. Men första gångerna är det som att man springer med andan i halsen. Det är skönt när man gör det på en veckobasis men annars är det fruktansvärt. I år vill jag ha ett mål med joggningen, och det ska vara att springa milen! 
 
5. Åka till Vietnam
Jag har inte varit i Vietnam sedan februari 2015. Mina föräldrar åker dit minst vartannat år. Jag har tidigare sagt att jag inte har haft tid på grund av månads/årsbokslut och diverse deadlines på jobbet. Även om det är rimliga skäl så är det dåligt prioriterat. 2018 ska jag ta mig tid att åka hem. Min mormor har blivit äldre och det är dags att pussa på henne så länge jag har kvar henne. Annars kommer jag alltid att ångra det. 
 
världens finaste mormor