Lägenhetsköp, vegansk mat & jobbförändringar

Tänkte uppdatera er med vad som sker/händer i mitt liv.
 
1. Lägenhetsköp
Jag och mannen har sedan i somras kollat på bostadsrätter. Det går sådär. Vi har väl varit på tiotal visningar men har inte riktigt hittat "the one". Eller nu ljög jag. Den allra första lägenheten, vi kollade på, blev jag och Rikard blixtförälskade i. Men eftersom det var den första lägenheten vi kollade så beslutade vi oss för att fortsätta jakten. Typiskt min tur. Det positiva är att vi nu vet vad vi söker.
 
Längtar till jag får måla vårt sovrum mörkblått!
 
2. Vegansk/vegetarisk mat
När jag kom hem från USA i juli så hade Rikard blivit vegan efter att ha sett många hemska dokumentärer. Jag blev såklart påverkad och numera äter vi ca 70% vegetarisk eller vegansk mat. Någon enstaka gång under veckorna så äter vi fisk och/eller kött. Jag gillar verkligen denna förändring. Innan jag ändrade min kost så uttryckte jag mig med orden "aldrig i livet att jag kan leva utan kött" men nu har jag ändrat uppfattning. Numera så känner jag mig aldrig "tung i kroppen" efter en måltid. Jag känner mig piggare. Rikard sover dessutom mycket bättre.  
 
3. Förändring i min arbetsroll
Sedan jag började arbeta på Evry i april förra året så har jag bytt roll tre gånger. Jag har gått från projektekonom till divisionsansvarig över Syd, business group-ansvarig över Göteborg och nu till slut marketing unit-ansvarig Digital Services. I praktiken innebär det att jag kommer få ett större ansvarsområde. Spännande arbetsplats! 
 

#MeToo

När jag var yngre så trodde jag att hörde tilll vardagen att låta ynkliga pojkarna (ni förtjänar inte att kallas för män) skrika plågord till en efter på gatan bara för att man inte reagerade på "så fin rumpa du har", att få en pojkes hårda kön tryckt mot en när man är ute och dansar med sina kompisar, att bli tagen på rumpan, att bli tagen på brösten bara för att det var en vinna en tävling som gick ut på vem som hann ta på flest bröst innan natten var slut. 
 
Så många bortförklaringar man har hört under åren "äh låt det vara, de är bara pojkar", "strunta i det", "du skulle ha varit mer tydlig". Så många gånger man har känt obehag i hela kroppen och fått dagen förstörd på grund av äckliga pojkar. ALDRIG IGEN! Ska aldrig lyssna på bortförklaringar för era patetiska händelser. 
 
Det som stör mig är att de ynkliga pojkarna kommer förmodligen aldrig själv förstå effekten av deras handlingar. Bara för att DU tar på någons rumpa eller bröst som ett skämt eller med ett leende på läpparna så betyder det INTE att det är okej. 
 
Jag hoppas att denna hashtagg uppmärksammas av dina vänner/bekanta/familj och att dem får dig att förstå handlingen. Jag hoppas att lagarna ändras. Jag hoppas att resurserna för sexualbrott ökas. Jag hoppas att flera personer vågar tala ut och prata om sina händelser. Jag hoppas att fler gärningsmän blir dömda. Jag måste hoppas att något bra blir av denna hashtagg, för efter att ha läst alla skräckhistorier så börjar jag tappa tron för mänskligheten.
 
 

Konsekvenserna av min festkväll

 
I lördags började vi Lisas födelsedagsfirande med att äta på restaurangen Lilla Torget. Där beställde vi in en flaska champagne och jag åt musslor dränkt i chili-och koriandersoppa. Därefter fortsatte vi festen hos Lisa. Vid ett tiden så beslutade jag och Lena för att bege oss hem eftersom vi hade match mot Oskarshamn dagen därpå.
 
Nu var det några år sen jag fick för mig att dricka och spela match dagen efter. Och fyyyy ALDRIG igen! Innan matchen så slukade jag vatten vilket resulterade att jag sprang på toa i ett. Det kändes som att jag dessutom "svettades" alkohol. Under matchen så gick det "bra". Det är väl adrenalinet. Vi vann med ca 30 p. Men när jag kom hem på kvällen så hade jag världens jobbigaste huvudvärk. Efter 21 år så går allting utför.